Sorsasalon lämmitysohjeet

OHJEET JA VINKIT SAUNAN LÄMMITYKSEEN

  1. Ensimmäiseksi poista tuhka tulipesästä tuhkalapiolla, joka löytyy saunan sisälle tultaessa oven vasemmalta puolelta ikkunan alta. Tyhjennä kiukaan tuhkalaatikko grillikatoksen lähellä olevaan tynnyriin. Tulitikkurasia löytyy pukuhuoneissa lääkekaapin päältä.
  2. Sytykkeenä käytettävää kuivattua tuohta löytyy miesten pukuhuoneen perällä säilytettävästä valkoisesta muovilaatikosta. Tuohien päälle asetettavia kuivia pieniksi halottuja syttypuita löytyy mökin terassilla olevasta laatikosta ja puuliiterin seinähirsien väliin kuivamaan tökättyinä. Käytä molempia säästeliäästi.
  3. Jos lämminvesisäiliöön on jäänyt lämmintä vettä, juoksuta se löylyvedeksi sankkoihin. Sitten täytä lämminvesisäiliö. Tarvittaessa lisää vettä täyttöjohdossa olevaa hanaa avaamalla samalla valvoen, että säiliö ei tarpeettomastipursu yli. Nyt voit sytyttää tulen. Pidä aluksi tuhkapesän luukku reilusti auki, jotta puut syttyvät kunnolla.
  4. Lämmitysvaiheen aikana voit täyttää pesuvesisaavin ja löylysangot sekä kuistilla olevat puulaatikot kuivilla puilla. Ota puuklapeja pinosta, jonka kohdalla on kyltti ”Ota tästä” Pelkkää koivuklapia käytetään vain kovalla pakkasella. Lakaise roskat lattialta ennen saunomista ettei ne mene lattiakaivoon ja tukkimaan viemäriä.
  5. Jos aikaa jää, voit harjata kulkureitin laiturille ja portaat roskista/lumesta. Lumitöitä voi tilanteen vaatiessa tehdä enemmänkin.
  6. Anna saunan lämpötilan nousta vähintään 70 asteeseen, jotta kiuaskivet ovat kerenneet varata riittävästi lämpöä saunomista varten. Saunahuoneen lämpötilan ollessa alle 70 astetta löylyä ei saa heittää kiukaalle.
  7. Lämmityksellä sauna pidetään lämpötilahaarukassa 75-90 astetta.

Kiitokset etukäteen! Terveisin vastuulämmittäjä Jari.

 

PS. Ilmoita minulle ajoissa, minä päivänä tulet lämmittämään: puh. 050 3716926

(Päivitetty 31.10.2018)