Seura

Iloisia talviuimareita

Kuopion talviuimarit on vuonna 1959 perustettu talviuinnin harrastamiseen keskittynyt rekisteröity yhdistys, jonka tehtävänä on edistää ja kehittää talviuinnin mahdollisuuksia Kuopiossa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistyksellä on ympärivuotista toimintaa  kahdessa upeassa toimintapaikassa, jotka  luovat säännöllisille uimareille mahdollisuuksia tutustua harrastuksen osalta samanhenkisiin ihmisiin. Avantouimarit ovat tosi kirjava joukko erilaisia ihmisiä ja seuramme jäsenten ikähaitari kattaa kaikki ikäluokat. Suomessa myös kilpaillaan avantouinnissa ja kilpailuihin on mahdollisuus päästä mukaan niin harrastaja- kuin kilpasarjoihinkin. Lisäksi järjestetään muita yksittäisiä tapahtumia ja retkiä lähinnä hauskanpidon ja kuntoilun merkeissä.

Harrastetoiminta teettää aina silloin tällöin hommiakin vapaaehtoisille. Talkoita järjestetäänkin säännöllisesti puunteon parissa sekä silloin tällöin huolto- ja rakennuspuuhien merkeissä.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja,
perustaa ja ylläpitää tarpeellisia rahastoja. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi myös
omistaa ja hallita toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä
järjestää asianmukaisella luvalla arpajaisia ja rahankeräyksiä sekä myyjäisiä ja juhlia.

Yhdistys on vapaa kaikista poliittisista suuntauksista ja puolueista. Yhdistyksen tärkein tehtävä on edistää ja vaalia liikunnan myönteisiä vaikutuksia elämänlaatuun, koettuun terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä sosiaalisiin suhteisiin erityisesti talviuinnin muodossa.