Saunomis- ja käytösohjeet

Väinölänniemi

Väinölänniemen sähkösauna lämpiää ajastetusti 1.9.–31.5. välisenä aikana maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 14–22 sekä sunnuntaisin klo 16-20. Saunan ulko-ovet ovat aukiasennossa saunapäivinä klo. 20 saakka, muina ajakohtina käynti pukuhuoneisiin tapahtuu sähköisellä avaimelle. HUOM! Ovet lukittuvat yön ajaksi klo 22 alkaen, jonka jälkeen ovet eivät avaudu edes sähköisellä avaimella ennen seuraavaa aamua.

Uimassa voi käydä talvisin kaikkina päivinä klo. 5–22. Kesäkaudella, kesäkuun alusta elokuun loppuun, voi käydä uimassa aamuisin klo. 6–9.

Sorsasalo

Sorsasalon saunaa saa lämmittää kaikkina viikonpäivinä. Kesällä toukokuun alusta syyskuun loppuun saunaa ei lämmitetä torstaina.

Halukkuudesta lämmittämään sauna on ilmoitettava "lämmitysvastaaville".

Saunan lämmityksen saa aloittaa noin klo. 15 ja saunomisen klo. 16. Saunan lämmitys on lopetettava klo. 21.30 ja saunominen klo. 22.

Saunominen

Lämmitysvaiheen jälkeen saunojat voivat lisätä puita kiukaaseen tavoitteena pitää saunahuoneen lämpötila välillä 75 - 90 astetta. Lämpötilan ollessa alle 70 astetta löylyä ei saa heittää.

Huomioi löylyä heittäessäsi myös muut saunassa olijat. Suurin osa jäsenistöstä nauttii leppoisista, kosteista löylyistä. Kuumimmat löylyt saa takanurkissa. Liian kuumat löylyt heti järvestä tulon jälkeen voivat olla terveydelle vaarallista.

Väinölänniemen saunan "kuuma tunti" on klo. 21:30-22:00 kaikkina saunapäivinä. Silloin saa heittää kovia löylyjä. Sorsasalossa ei ole "kuumaa tuntia".

Pesusoikot, vastat ja uimatossut

Pesusoikot tulee puhdistaa käytön jälkeen ja laittaa nätisti telineeseen.

Saunavastaa voi käyttää erityistilanteissa. Vastan käyttäjien tulee itse siivota huolellisesti jälkensä.

Jalkasienitartuntojen välttämiseksi suositellaan, että ns. uintitossuja käytetään pukutiloissa, saunoissa ja pesutiloissa liikuttaessa.

Viimeinen saunoja

Sorsalo

Huolehdi, että sauna jää siistiksi, ikkunat tulevat kiinni, valot sammuksiin ja ovet lukkoon myös ns. tuulikaapin ovet. Lisää Sorsasalon saunalla hieman puita kiukaan tulipesään, jotta sauna kuivaa hyvin. Varmista, että kiukaan lämminvesisäiliö sekä nurkassa sijaitseva pesuvesisäiliö ovat täynnä. Laita myös saunan lattialle muovilaatikollinen lämmityspuita ja mahdollista irtotuohta kuivamaan seuraavaa lämmityskertaa varten. 

Väinölänniemi

Huolehdi, että sauna jää siistiksi, ikkunat tulevat kiinni, valot sammuksiin ja ovet lukkoon. Lisäksi löylyhuoneen lauteet on käännettävä niiden alla olevien tukien avulla pystyyn, jotta lauteet kuivavat hyvin.

Tupakointi

Ole ystävällinen, äläkä tupakoi laiturilla, patiolla tai grillillä, koska siellä pitää pystyä viihtymään myös tupakoimattomien.

Tupakointi on sallittua vain "sivummalla", etteivät savu ja tupakantumpit häiritse tupakoimattomia.

Lemmikit ja allergisten huomiointi

Älä tuo lemmikkieläimiä saunarakennukseen, patiolle tai laiturille. Pidä lemmikkisi kytkettynä kaukana saunojien käyttämältä alueelta, koska osa jäsenistä on koirille ja/tai kissoille allergisia.

Huomioi allergiset käyttäessässi voimakkaita hajusteita, deodorantteja tai pesuaineita.

Häiritsevä käyttäytyminen

Tarkempia sääntöjä ei tarvita, jos kaikki käyttävät järkeään ja ottavat muut ihmiset huomioon. Alueella ei saa juopotella, eikä rähistä. Alkoholin käyttö on turvallisuussyistä kielletty kokonaan.

Ympäristö

Laita roskat ja jätteet sisätiloissa roskakoreihin sekä ulkosalla roskalaatikoihin. Shampoon käyttö laitureiden/avantojen äärellä vedessä ei ole suositeltavaa.

(päivitetty 31.10.2018)